Keten Tomu için mucize bitki tanınmlaması yapsak sanırım abartmış sayılmayız. Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bulunan Keten Tohumunu uzmanlar sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.
Keten tohumu somon balığı kadar Omega-3 içeriyor. Bu yağlar özellikle kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyor.
Keten tohumunu cazip kılan bir diğer önemli özelliği, zayıflatıcı olması. Tokluk hissi uyandırarak kişinin daha az yemek yemesine yol açıyor.
Öte yandan özellikle vejetaryenlerin keten tohumu almaları öneriliyor. Vejetaryenlerin ihtiyaç duydukları B12'nin yüksek oranda bulunduğu tek gıda keten tohumu. Dolayısıyla keten tohumu, özellikle vejetaryenler için önem taşıyor.
Son yıllarda keten tohumu, östrojene benzer maddeler içerdiği, menopoza bağlı şikâyetleri azalttığı için de tüketilmeye başlandı.
10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağıdır.
Keten tohumunu mutlaka hayatınıza sokun